Brede School de Springplank

Bij ons vindt u de basisschool, de voorschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang in één gebouw.

Uw kind kan bij ons zijn hele jeugd terecht; 52 weken per jaar, 5 dagen per week van 7.30 tot 18.30 uur. Alles zit in hetzelfde gebouw. We bieden zo een compleet aanbod voor kinderen tot 13 jaar om te spelen, leren en groeien.

We zitten in een prachtig gerenoveerd gebouw. De grote ramen zorgen voor veel licht. Bij ons hoeft uw kind niet de hele dag stil te zitten, want we hebben twee gymzalen en een enorme buitenspeelplaats.

Brede School de Springplank staat in Bos en Lommer, in de Robert Scottstraat, vlakbij de nieuwe wijk Laan van Spartaan.


Het ouderinitiatief is er, sluit je aan!

Vrijdag 30 juni

Informatiemiddag, kennismaking met ouders van het ouderinitiatief en borrel vanaf 16:00 uur.

Een gemengde school in een gemengde buurt. Dat is waar ouders en de school zich voor inzetten. Inmiddels is er een ouderinitiatief en daar zijn we blij mee.

In april en juni zijn er informatiemomenten. Houd de website in de gaten, maar volg ook zeker de facebookgroep van het ouderinitiatief.


de Mannequin Challenge van groep 8

Groep 8 had een leuk idee: we doen op 5 december de Mannequin Challenge met de hele klas. En we vragen of Sinterklaas en de pieten mee willen doen. Wil je weten of dat gelukt is? Klik dan hier!

Over ‘All Hallows Eve’, Allerheiligen, Allerzielen en een herdenkingstafel…

Op 31 oktober en 1 november was juf Lonneke in de groepen 6, 6/7 en 8. Door het kijken naar een fotoquiz konden de kinderen ontdekken wat ze al wisten van de drie (herdenkings)feesten. Zo kwamen ze een hoop aan de weet. En ze bedachten slimme antwoorden. Bijvoorbeeld bij het schilderij met allemaal heiligen in hun lange gewaden die een aureool (lichtkrans) om hun hoofd hebben.

juf: ‘Wat zijn die halfronde gekleurde dingen boven elk van de hoofden?

Leerling: ‘Dat zijn regenkapjes, dan worden ze niet nat als ze buiten lopen’ …of 

juf: ‘Is deze foto van nu of van vroeger denk je?’

leerling: ‘van vroeger want die mensen zijn allemaal bleek en vroeger wilden ze niet in de zon, dat vonden ze niet mooi’ 

Ook weten we nu dat Halloween bij de Kelten het oogst en oudejaarsfeest was en dat de christenen het later als herdenkingsfeest hebben overgenomen. Halloween ofwel All Hallows Eve (op 31 okt.) is de avond voor Allerheiligen (op 1 nov.). Het was lekker griezelen bij de terroreyes; net echte doodskopogen…

Allerzielen (2 nov.) wordt in Mexico gevierd door samen te eten en te dansen bij de overledenen op het kerkhof. Dat maakt het voor de mensen minder verdrietig. In West Europa worden er door christenen op Allerzielen soms bloemen op de graven gelegd en worden de dierbare overledenen in de kerk met muziek herdacht.

Tenslotte hebben de kinderen in hun eigen klas een herdenkingstafel gemaakt. Er waren lieve wensbriefjes, zachte lieve bolletjes en mooie glitters. Ook foto’s en knuffels. Ze hebben elkaar verteld wie er ziek was, weg of overleden. Bijvoorbeeld een huisdier, een oma of opa die in het buitenland is begraven. Het was fijn dat de kinderen deze dingen van elkaar konden horen. Daardoor kunnen ze nog beter rekening houden met elkaar. Ze hebben goed geluisterd, verdriet gedeeld en elkaar getroost. En je kon in ‘t Vondelpark een bootje met wens en lichtje laten varen… Mooi toch?

Olympische Sportdag

Het was een feest om met de groepen 3 t/m 6 de hele dag in het Olympisch Stadion te sporten. De kinderen gingen met hun groep langs verschillende sporten. Er waren veel vrijwilligers van de ABN AMRO om de kinderen te begeleiden. De kinderen hebben er zichtbaar van genoten. Combiwel Sport, dank voor deze geslaagde sportdag!

Van deze dag is een filmpje gemaakt.

Meer mooie foto's van deze dag vind je hier.