Brede School de Springplank

Bij ons vindt u de basisschool, de voorschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang in één gebouw.

Uw kind kan bij ons zijn hele jeugd terecht; 52 weken per jaar, 5 dagen per week van 7.30 tot 18.30 uur. Alles zit in hetzelfde gebouw. We bieden zo een compleet aanbod voor kinderen tot 13 jaar om te spelen, leren en groeien.

We zitten in een prachtig gerenoveerd gebouw. De grote ramen zorgen voor veel licht. Bij ons hoeft uw kind niet de hele dag stil te zitten, want we hebben twee gymzalen en een enorme buitenspeelplaats.

Brede School de Springplank staat in Bos en Lommer, in de Robert Scottstraat, vlakbij de nieuwe wijk Laan van Spartaan.

Het ouderinitiatief is er, sluit je aan!

Een gemengde school in een gemengde buurt. Dat is waar ouders en de school zich voor inzetten. Inmiddels is er een ouderinitiatief en daar zijn we blij mee.

Na de zomervakantie komen er weer momenten om kennis te maken met onze school en de ouders van dit initiatief. Houd de website in de gaten, maar volg ook zeker de facebookgroep van het ouderinitiatief.

Onze cheerleaders stelen de show!

Op woensdag 6 juli hebben 200 Cheerleaders een spetterende Cheerleading-show verzorgd in het Olympisch Stadion tijdens het EK Atletiek!

Bijzonder is dat binnen de groep van 200 cheerleaders drie generaties actief zijn. De pioniers van deze sport, de Amsterdam Admirals Cheerleaders, hét professionele cheerleading team van Amsterdam, de Apollo Cheerleaders én de EK Scholieren Cheerleaders!

En we plaatsen deze foto natuurlijk omdat er ook kinderen van onze school aan meededen!

Het is even goed zoeken op de foto, maar als je heel goed kijkt, zie je ze misschien.

afsluitfeest en afscheid Fatima

Hierbij nodig ik u uit om gezamenlijk het schooljaar af te sluiten met een feestje. Het  feest is op dinsdag 12 juli van 8.45-11.30 uur in de aula van de school.

Ik wil deze dag ook gebruiken om afscheid te nemen van alle ouders want na de zomervakantie start ik op een nieuwe school. Ik heb met heel veel plezier de afgelopen 9 jaar op de Springplank gewerkt.

Hopelijk komen er veel ouders naar het afsluitfeest en voor de ouders die niet kunnen komen wil ik hierbij deze ouders bedanken voor hun aandacht en betrokkenheid.

Als u wilt mag u iets lekkers meenemen en tot ziens op dinsdag 12 juli.

Fatima Ouhdida, oudercontactmedewerker.

Een geslaagde schoolreis!

Wat was het een heerlijke dag! We hebben veel blije gezichtjes gezien in Drievliet en sommige kinderen durfden echt in alle attracties. Het heeft even flink geregend maar die bui mocht de pret niet drukken.

Leskist Islam

Een aantal keer per jaar komt Lonneke Offenberg (de identiteitsbegeleider van stichting KBA) op school om met de kinderen te praten over verschillende religies. De vorige keer dat zij er was, sprak zij over het Christendom. Op 21 juni was zij weer op school. Deze keer ging het over de Islam.

Op 21 juni hebben de kinderen van de groepen 4 tot en met 8 en de ziop les gehad over de Islam van juf Lonneke. Ze hebben elkaar veel verteld over wat ze al wisten van de Islam. En dat was best veel! Ze konden elkaar goed aanvullen, bijvoorbeeld over hoe je moet bidden, hoe je je moet wassen voor het bidden, wat de vijf zuilen van de Islam zijn en waarom vrouwen een hoofddoek dragen bij het bidden. Ook hebben kinderen verteld wat ze hoorden van hun moeder, oom of opa en oma hoe het is om op bedevaart naar Mekka te gaan.

Juf Lonneke heeft verteld over het verhaal wat hoort bij de bijzondere steen aan de oostkant van de Kabaáh. En iedereen mocht ruiken aan het flesje musk, volgens sommige moslims de geur van het paradijs… Sommige kinderen kenden het verhaal al van Ibrahiem die de opdracht van Allah kreeg om Hadjar en Ismael in de woestijn achter te laten en hoe die de zam zam bron vonden waardoor ze bleven leven…

Wat misschien wel het mooiste was dat er verschillende manieren waren om Arabische woorden uit te spreken, verschillende ideeën over wat nu wel of niet bij de islam hoorde en dat alle kinderen goed hebben geoefend in de les om elkaar in hun verschillen te respecteren en de ruimte te geven!

Tot slot hebben we natuurlijk gesproken over de Ramadan, over hoe dat voelt om te doen en hoe fijn straks het suikerfeest zal zijn om te vieren.