Voorschool de Springplank is een peuterspeelzaal met extra aandacht voor taal en is bedoeld voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Er is veel tijd voor vrij spelen, tekenen, zingen, spelletjes doen, bewegen en luisteren naar verhalen. De organisatie van de voorschool is in handen van Impuls.

Aanmelden
Het aanmelden bij de voorschool kan vanaf 1 jaar. U kunt telefonisch contact opnemen met de voorschool, maar u kunt ook langskomen en een inschrijfformulier ophalen.

Hoe werkt het?
Heeft u van uw Ouder- en kindcentrum een voorschoolindicatie gekregen? Dan kan uw kind 4 dagdelen per week naar de voorschool. Kinderen zonder voorschoolindicatie kunnen 2 dagdelen per week meedoen. Deelname aan de voorschool is gratis. Kinderen die deelnemen aan Voorschool de Springplank krijgen met voorrang een plek op de school. De 4 of 2 dagdelen zijn aan te vullen met betaalde opvang.

Samenwerking met de basisschool
De voorschool en de basisschool werken met elkaar samen door de thema's waarmee gewerkt wordt op elkaar af te stemmen. Ook zijn de peuters aanwezig bij feesten zoals het Sinterklaasfeest. Tijdens het buitenspelen maken de peuters uiteraard gebruik van het mooie speelplein achter de school. De peuters beschikken over een eigen, afgesloten gedeelte.

Contact
De voorschool kunt u bereiken door te bellen met het algemene nummer van Brede School de Springplank: 020-6162553.