Het letterfeest

Begin februari was het zover; de kinderen hebben alle letters geleerd en dus was het tijd voor een feestje. We gingen naar de gymzaal waar ze letters uit hoepels konden halen, terug rennen naar de bank en met de gevonden letters woorden maken. Sommige groepjes maakten 6 woorden, maar er was een groepje met meer dan 13 woorden. Knap hoor!! Na het rennen kregen de kinderen lekkere chips, letterchips natuurlijk. En hier gingen de kinderen door met het maken van woorden. Daarna werden de chips lekker opgegeten. 

PepernootrekenenWat is er leuker dan rekenen met pepernoten? De kinderen van groep 3 zijn hier splitssommen aan het maken.

De vergeethoedIn groep 3 leren de kinderen klanken herkennen en deze aan elkaar te plakken. Zo leren ze woorden lezen. De kinderen moeten erg veel lezen om snel te kunnen lezen. Ze lezen veel rijtjes woorden uit Veilig en Vlot. 
Om het leuk te houden bedenken we verschillende opdrachten tijdens het lezen. Hier zien we kinderen met een zgn. ‘Vergeethoed’ op. Ze lezen dan voor en vergeten een woord te lezen, het kind waaraan voorgelezen wordt, moet goed opletten welk woord vergeten wordt voor te lezen.