Sint in de klas!

Vol verwachting klopt ons hart. Binnenkort brengt de Sint een bezoek in onze groep. Vol ijver hebben alle kinderen een persoonlijke brief aan de goedheiligman geschreven en traditiegetrouw in hun schoentje gestopt. Nu maar hopen dat we echt iets in ons schoentje krijgen!?

De kinderen hebben zich ook verdiept in de wonderlijke levensloop van Sint Nicolaas. Ze kunnen heel wat wetenswaardigheden over hem vertellen. Daarnaast hebben ze een nogal bewerkelijke dans, de Pieten Macarena, ingestudeerd. Kortom een gezellige boel!

Sint Maarten

In groep 4b hebben de kinderen tijdens de les levensbeschouwing (catechese) een hoop interessante wetenswaardigheden over Sint Maarten geleerd. Onder meer hoe hij ooit een bedelaar, die het erg koud had, de helft van zijn mantel schonk. Ook op welke manier het feest met lampionnen en het ophalen van snoepgoed is ontstaan.

Als verwerking op de les hebben de kinderen prachtige opstellen over Sint Maarten en zijn feest geschreven. Ze mogen trots zijn op wat ze allemaal al kunnen!

Suikerbrood

In groep 4b wordt taakspel gespeeld. Dit is een werkwijze waarbij het gewenste gedrag bij kinderen spelenderwijs wordt gestimuleerd. De kinderen leren onder meer om zich beter te concentreren op hun werk. Wanneer dit goed gaat, verdienen de kinderen een maandbeloning, waarbij een leuke leerzame activiteit hoort.

Deze maand heeft groep 4b als maandbeloning een suikerbrood gemaakt. Samen met de meester en de juf hebben de kinderen het deeg bereid en het brood afgebakken. Daarna was het natuurlijk heerlijk smullen.

Een goed begin van het nieuwe schooljaar!

Jawel, het nieuwe schooljaar is nog niet van start of in groep 4b wordt al flink geoefend met spelling. Op de foto ziet u hoe goed de kinderen woorden met twee medeklinkers aan het begin of aan het eind kunnen spellen. Alle schoudermaatjes hebben samen woorden als bank, trap, krant, plant, bril en braam bedacht. Vindt u dat ook niet knap?!