Boomfeestdag

Woensdag 20 maart 2019 was het "Boomfeestdag". Scholen hebben een boompje cadeau gekregen. Het is een iep. We hebben op maandag 25 maart met een paar kinderen van groep 7/8B, de iep geplant. De iep is in een laag compost gezet zodat het  voldoende voedingsstoffen heeft om verder te groeien.

Wist je dat een iep,

* wel 35 meter hoog kan worden...

* een loofboom is..

* 7500 jaar geleden ook al bestond...Hoera Jayden viert zijn verjaardag, hij is 10 jaar geworden. En kijk eens wat een prachtige traktatie hij heeft uitgedeeld! Appeltjes in een dun laagje chocolade. Homemade! Mmm erg lekker.

Nieuwsrekenen

Groep 7/8B werkt met Nieuwsrekenen. Teksten waar je sommen uit kunt halen. Dit keer ging het over de onderzoeken van het ruimtestation ISS. Hoe hoog kun je springen op aarde en hoe hoog op de maan? En waarom moet je daarbij weten wat je lichaamsgewicht is? En wat heeft dit allemaal met zwaartekracht te maken? Op de maan ben je 6 keer lichter dan op de aarde. De kinderen hebben uitgerekend wat het verschil is. Wil je hier het fijne van weten? Kom bij ons langs dan laten we het zien.


Muziekles

"The s(w)inging Boys",
De muzieklessen zijn weer begonnen. De kinderen  hebben een muziekschrift gekregen waarin aantekeningen, composities en een liedlijst komen. Op de foto zie je ze zingen en dansen op de "blues!". Ziet er best wel vrolijk uit!