Nieuwsrekenen

Groep 7/8B werkt met Nieuwsrekenen. Teksten waar je sommen uit kunt halen. Dit keer ging het over de onderzoeken van het ruimtestation ISS. Hoe hoog kun je springen op aarde en hoe hoog op de maan? En waarom moet je daarbij weten wat je lichaamsgewicht is? En wat heeft dit allemaal met zwaartekracht te maken? Op de maan ben je 6 keer lichter dan op de aarde. De kinderen hebben uitgerekend wat het verschil is. Wil je hier het fijne van weten? Kom bij ons langs dan laten we het zien.

Muziekles

"The s(w)inging Boys",
De muzieklessen zijn weer begonnen. De kinderen  hebben een muziekschrift gekregen waarin aantekeningen, composities en een liedlijst komen. Op de foto zie je ze zingen en dansen op de "blues!". Ziet er best wel vrolijk uit!