Op TaalTrip naar Schiphol

Met de klas een ochtendje op pad om nieuwe woorden te leren op Schiphol. Met een woordkaart in de hand leren de kinderen allerlei nieuwe woorden. De taalcoach neemt ons mee op sleeptouw en legt alle woorden uit. Vraag ons nu maar iets over het vliegveld...we weten er een hoop van!

Fruitsalade maken

We maken in de klas een heerlijke fruitsalade en leren allerlei nieuwe woorden zoals: snijden, schillen, de kroontjes verwijderen, de dunschiller, mengen, proeven en opscheppen. Als je alle foto's wil zien, kom dan maar gauw kijken bij ons lokaal!

Voorleesdagen

Dat was een goede match: leerlingen van de taalklas lezen samen met de kinderen van groep 3 tijdens de voorleesdagen. Want de kinderen uit de taalklas kunnen natuurlijk al lezen in hun eigen taal, maar ze leren nu ook lezen in het Nederlands. Dus mooi om dat te kunnen oefenen met kinderen uit groep 3. Zeker voor herhaling vatbaar!

lampionnen maken

De kinderen uit de taalklas maken mooie lampionnen. De kinderen zijn nieuw in Nederland en voor de meeste kinderen is het een onbekend feest. Maar zingen en dan snoep krijgen vindt niemand een probleem...