Ouderinitiatief
Op zoek naar een leuke, sportieve school in de buurt? Wij kiezen voor Brede School de Springplank. Een gemengde school in een gemengde buurt met goede faciliteiten en een sterk programma met aandacht voor gezondheid, sport en cultuur. Dat is waar wij ons als ouders voor inzetten middels het ouderinitiatief. 

Wij wonen allen in de omgeving van Brede School de Springplank. Een aantal van onze kinderen bezoekt op dit moment de kinderdagopvang en een aantal gaat al naar deze school. De Springplank is een brede school, dat betekent dat de basisschool, de voorschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang zich in één gebouw bevinden. Daarnaast vinden er allerlei buurtactiviteiten in de school plaats. Graag willen we onze kinderen een goede start bieden op een meer gemengde school. Om deze reden is het ouderinitiatief van de Springplank opgericht.

I
nmiddels is er al een aantal nieuwe leerlingen ingestroomd en de verwachting is dat er in het schooljaar 2017-2018 een flinke groep vier-jarigen zal instromen vanuit het ouderinitiatief.

Waarom kiezen wij voor de Springplank? 
Bij een kennismaking sprak ik met verschillende leerkrachten en de directeur. Ik voelde direct een klik, er wordt bevlogen les gegeven zonder opsmuk. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn kind les krijgt in een gezonde, lichte omgeving.
Femke & Irvin van Panhuis, ouders van Teun en Josse

Ik was op zoek naar een leuke buurtschool waar de omvang van de klassen overzichtelijk is en waar voldoende aandacht is voor creatieve vakken en beweging. Na kennismaking met het team ben ik er van overtuigd dat de Springplank een veilige omgeving is waar mijn kind straks met veel plezier naar school kan gaan.
Alieke Galama, moeder van Abe

E
en brede school, met sportieve en culturele inslag en waar kinderen meer dan voldoende speelruimte hebben om te kunnen bewegen. De school is een goede afspiegeling van de buurt in een volledig vernieuwd gebouw. West kent een gezellige mix van culturen. Dit zie je terug in de school.
Esther & Jan Frans Witsen Elias, ouders van Ella

Een kleinschalige school in een mooi vernieuwd gebouw: licht en ruim opgezet. Alle opvang, sport- en buitenschoolse activiteiten onder één dak. Super makkelijk. Drie van onze kinderen gaan er al met plezier naar school. Alleen Aster nog ...
Saskia & Jeroen Spaans, ouders van Thomas, Timon, Iris en Aster